joi, 8 ianuarie 2009

In loc de introducere...

" Este impresionant numarul studiilor din ultimii ani care au ca obiectiv etiopatogenia, tratamentul si prognosticul acestei tulburari. Acest lucru se explica prin cresterea numarului copiilor diagnosticati cu ADHD, faptului ca aceasta este o tulburare partial rezistenta la tratament, care dureaza toata viata si care in adolescenta si la varsta adulta se asociaza frecvent cu abuzul de substante si tulburarile de conduita."

"Desi practica educationala arata ca acuzele indicate atat de parinti cat si de dascali se pot usor suprapune peste simptomele de ADHD, in Romania se fac insuficiente demersuri pentru diagnosticarea si tratarea acestei tulburari. Aceasta stare de lucruri continua in ciuda impactului puternic pe care tulburarea il are atat asupra familiei, cat si asupra procesului educational."
"Daca problemele copilului nu sunt observate si u se incearca rezolvarea lor, copilul va avea performante scolare slabe, care nu vor reflecta inteligenta si aptitudinile lui reale. Tulburarea are un impact semnificativ asupra vietii de familie, relatiilor sociale, sanatatii mintale, achizitiilor academice si puterii de munca a individului"
sursa: Copilul neascultator, agitat si neatent - Conf. dr. Iuliana Dobrescu, Ed. Medica, Bucuresti, 2005

Niciun comentariu: